VeroVoces

Voor het eerste grote project Passion richtte dirigent Roel Verheggen projectkoor VeroVoces op. Maar liefst ruim 80 zangers en zangeressen meldden zich aan voor dit unieke koor. Zij begonnen in oktober 2015 met repeteren aan de werken voor Passion. De uitvoeringen waren op 24 en 25 maart 2016. 

De zangers en zangeressen waren afkomstig uit de wijde regio van Grubbenvorst tot Wijchen en van Krefeld tot Someren.

Stichting SentoVero startte najaar 2016 met de voorbereidingen voor Passion 2017.

De uitvoeringen vonden plaats op 12, 13 en 14 april in de Petrusbasiliek in Boxmeer en waren wedrom een overweldigend succes.

 

Ook in 2018 liet het koor weer van zich horen. Allereerst in kleinere bezetting van 34 zangers in het concert CHORAL HIGHLIGHTS begin maart. En in september 2018 gaf het koor in grote bezetting twee uitvoeringen van de CARMINA BURANA i.s.m. Harmonie Semper Unitas Sambeek. 

 

In maart 2019 was een projectkoor van 60 zangers te horen in CINEMAGIC: een concert met de mooiste film- en musicalmuziek. Vier uitverkochte concerten met in totaal 1100 bezoekers werden gegeven en de reacties waren lovend.

 

In het najaar van 2019 stond een tweede editie van Choral Highlights op het programma met een klein koor van 35 zangers. Twee succesvolle en drukbezochte concerten met onder andere een uitvoering van de Misa Criolla van Ariel Ramirez.

 

De derde editie van "Passion!" werd vanwege de Covid-19 pandemie verschoven en zal plaatsvinden in april 2022.

Inmiddels is het kleine koor van VeroVoces gestart met de repetities voor de derde editie van Choral Highlights. Uitvoeringen vinden plaats 29 en 30 januari 2022.

 

In het najaar van 2022 staat een uitvoering van Jesus Christ Superstar op het programma. We zijn blij voor deze fantastische rock-opera de rechten te hebben gekregen. Ook voor deze uitvoeringen zal een projectkoor worden samengesteld. Aanmelding daarvoor is nog niet mogelijk. Hou deze website in de gaten!