2019 Cinemagic 1
Projecten

Een overzicht van afgelopen en toekomstige projecten

Te verwachte projecten

Logo stabat mater

MAART 2024:
A MOTHER'S PASSION

SentoVero presenteert op (Witte) donderdag 28 maart en (Goede) vrijdag 29 maart 'A mother's Passion. Een bijzonder concert waarin het gehele Stabat Mater van Karl Jenkins centraal staat.
'De moeder stond met smart bevangen
en met tranen langs haar wangen
waar haar zoon gekruisigd hing'

Zo begint het Stabat Mater en het zet de de toon voor 'A mother's Passion' : het lijden van Maria, de moeder der moeders. Wat heeft zij moeten doorstaan? In het prachtige Stabat Mater van Jenkins ontmoeten West en Oost elkaar, zowel qua muziekstijlen als teksten. Daarmee is het een bijzonder werk: filmisch, ontroerend, groots maar ook kwetsbaar.

We zijn enorm blij dat we u drie geweldige solisten mogen presenteren:
Arabische sopraan Baidar Al Basri,
mezzo sopraan Antoinette Stevens en de
Irakese topmusicus Sattar Alsaadi, die de darbucca (vaastrom), ney (rietfluit) en riq (Arabische tamboerijn) bespeelt. Naast het Stabat Mater zijn nog enkele andere korte werken te horen. 
Naast de drie solisten wordt ‘A Mother’s Passion’ uitgevoerd door het projectkoor en-orkest van SentoVero; in totaal ruim 125 musici.
In een magisch verlichte kerk en met treffende teksten, vertelt door Anneke Derks van de Ven, wordt deze Passion een echte beleving.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Roel Verheggen.

data: 28 en 29 maart 2024
plaats: De kerk Vierlingsbeek
Pastoor Jansenstraat 2, Vierlingsbeek
tijd: 20.00 -21.30u
Toegangskaarten € 20,-
Aan kassa kerk € 22,- Alleen contant.
Kerk open: 19.30u
ATTENTIE: Vrijdag uitverkocht!

Logo titanic

TITANIC
dé Broadway hit musical

12 en 13 oktober 2024, Schouwburg Cuijk
uitgevoerd door grote cast en orkest!

Een terugblik

2023 Cinemagic

CINEMAGIC 2023

Onder leiding van dirigent Roel Verheggen lieten het koor- en symfonieorkest van SentoVero (+ 125 personen) het publiek genieten van pareltjes uit de filmmuziek.
o.a. uit Star Wars, Les Misérables, de wereldberoemde sprookjes van Alladin of Belle en het beest en Mary Poppins. Solisten waren:
Anneke Miggiels,
Caroline Ermers,
Marlies Driessen en
Niels Franssen.
De fantastische dansgroep Terza zorgde voor een revue-achtige sfeer.

JESUS CHRIST SUPERSTAR 2022 

Op 15 en 16 oktober 2022 bracht SentoVero Jesus Christ Superstar op de planken. Zo’n 100 musici zorgen voor een onvergetelijke vertolking van dit meeslepend muzikaal schouwspel.
De cast bestond o.a. uit
Roy Verbeek als Jezus
Lennart Huijs als Judas
Roel Verheggen als Pilatus
Anneke Miggiels als Maria Magdalena
Niels Franssen als Herodus
Gijs Meijer als Annas
Nick Zwart als Caiaphas

Het projectkoor- en orkest van SentoVero en dansgroep Terza maakten het geheel compleet.
Muzikale leiding: Geert Mooren
Regie: Gertie Mooren-van den Heuvel.

Voor website nr. 5
Voor website nr. 6

"PASSION!" 2022

De derde editie van "Passion!" vond plaats op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 april in de schouwburg van Cuijk. Het lijdensverhaal; verteld door Anneke Derks van de Ven en toepasselijke  musical- en popsongs werden afgewisseld met klassieke stukken.
Deelnemers o.a. Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen, Roy Verbeek, Diede van den Heuvel, Marita Bos en natuurlijk het projectkoor- en projectorkest SentoVero.

Voor website nr. 8

"PASSION!" 2016 en 2017

Stichting SentoVero heeft in 2016 en 2017 twee maal "Passion!"op de planken gebracht.
Een indrukwekkend passie-concert waarin klassiek en pop werden verenigd. Het passieverhaal omlijst met muziek van Bach tot Blof. "Passion!" vond plaats in de Petrusbasiliek te Boxmeer. 
Aan de concerten namen deel:
orkest SentoVero
projectkoor SentoVero
vocal group Angels Rule
zangers Roy Verbeek en Bob Coenen
saxofonist Nord Strik
gitarist Maarten Jung
vertellers Piet Cremers en Maarten van den Hoven.

In totaal maakten ruim 130 musici  "Passion!" tot een waar spektakel. Output Audio zette het interieur van de basiliek in sprookjesachtig licht. Qua muziek kon het publiek genieten van o.a. Hallelujah uit The Messiah van Georg Friedrich Händel, delen uit Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart en Karl Jenkins, Ruht wohl uit de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Daarnaast ook titels als Mag ik dan bij jou, Open je ogen, Omarm en Wit licht.

2019 Cinemagic

CINEMAGIC 2019

In het weekend van 16 en 17 maart werden maar liefst 4 uitverkochte concerten gegeven door projectkoor- en orkest SentoVero en vocal group Angels Rule. De mooiste film- en musicalmuziek kwam voorbij: van Les Miserables tot Harry Potter. De concerten waren een groot succes.

2018 Carmina Burana

CHORAL HIGHLIGHTS 2019

Na het succes van Choral Highlights in 2018 was dit de tweede editie met de mooiste koorwerken aller tijden. En dat was niet niks: de Missa Criolla van Ramirez stond geprogrammeerd, inclusief begeleiding door het Argentijnse ensemble van Daniel Fanego met originele instrumenten en solist Maarten Stevens die de tenorpartij zong. 

Maar daarnaast ook o.a. Ave Maria (Caccini), Locus Iste (Bruckner), The lake Isle (Ola Gjeilo), Adiemus (Jenkins) en Panis Angelicus (Franck). 

Ruim 500 mensen genoten van een afwisselend en kwalitatief hoogstaand concert in de kerken van Oploo en Overloon.

Voor website nr. 7

CARMINA BURANA 2018

Liefde voor muziek en musiceren op hoog niveau zo vonden Harmonie Semper Unitas Sambeek en het projectkoor van stichting SentoVero elkaar. Projectkoor SentoVero bestond uit 95 ervaren, merendeels geschoolde amateurzangers. Het koor werd ingestudeerd door dirigent Roel Verheggen. In deze samenwerking bundelden Harmonie Semper Unitas en projectkoor SentoVero hun krachten voor twee uitvoeringen van de wereldberoemde Carmina Burana van Carl Orff. Drie professionele vocale solisten; een totaal van zo’n 185 vulden het podium van de schouwburg in Cuijk voor deze uitvoering. Het geheel stond onder leiding van dirigent Geert Mooren.