Artistiek adviseur 

Artistiek adviseur van stichting SentoVero is Roel Verheggen.

Roel Verheggen werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Na het behalen van zijn VWO-diploma, volgde hij de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna ging Roel fluit studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Deze studie sloot hij in 1998 cum laude af. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.

Van 1996 tot 2001 was Roel vaste remplaçant in het Brabants Orkest.

 

Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Simone Kleinsma en Stanley Burleson. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

De laatste jaren is Roel een veelgevraagd solist en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio. Als dirigent was hij verbonden aan Gemengde Zangvereniging Arcen, theaterkoor Easy&Free Lierop, fanfare St. Cecilia Maashees en Gemengde Zangvereniging Con Amore Someren-Eind.

 

Roel Verheggen is momenteel werkzaam als regisseur/scriptschrijver van theaterkoor Easy&Free in Lierop/Someren en zang- en theaterkoor Oker uit Overloon. Hij is oprichter en dirigent van het symfonieorkest Sento Sinfonietta. Verder geeft hij dwarsfluitles en muziektheorie. Daarnaast is Roel veelal projectmatig bezig met scriptschrijven, regisseren, dirigeren en musiceren. Hij zingt in de succesvolle vocal group Angels Rule en is al ruim 25 jaar eerste fluitist en piccoloïst bij harmonie Semper Unitas Sambeek, uitkomende in de concertdivisie.

Hij geeft workshops podiumpresentatie en interpretatie bij koren en coacht koordirigenten. 

 

Meer info op www.roelkoor.nl