Project orkest

Het symfonieorkest Jenkins Sinfonietta  is door dirigent Roel Verheggen in 2010 opgericht, speciaal voor de Stabat Mater concerten van de Gemengde Zangvereniging Arcen in 2011. 

 

Het was de grote wens van hem en genoemd koor om eens te zingen met een symfonieorkest. Omdat het inhuren van een professioneel orkest een kostbare aangelegenheid is, besloot Roel om zelf muzikanten te benaderen en een orkest te formeren. Alle muzikanten zijn afkomstig uit Noord-Limburg, Oost-Brabant of Nordrhein-Westfalen (Dtsl), zowel professionele musici als zeer goede amateurs. Concertmeester is Frauke Koerdt.

 

Naast de concerten met het koor uit Arcen, begeleidde het orkest in november 2011 het Montessori Chor Krefeld in hun uitvoering van het Stabat Mater van Jenkins in een uitverkochte Liebfrauenkirche in Krefeld. Op 10 maart 2012 speelde het orkest wederom het Stabat Mater in een bomvolle concertzaal van Tilburg en begeleidde daarbij ruim 130 zangers! In september 2012 gaf het orkest een uitvoering van het Stabat Mater samen met Gemengde Zangvereniging Arcen in de Friedenskirche in Potsdam/Berlijn. In november 2013 was het orkest samen met twee koren te horen in de succesvolle Light of Peace concerten in Kevelaer en Someren, waarbij in schitterende verlichte kerken de mooiste delen uit vier grote werken van Jenkins werden gespeeld. Met de oprichting van de stichting SentoVero is ook de naam van het orkest veranderd in project orkest SentoVero. Onder deze naam gaf het concert de afgelopen jaren samen met het projectkoor VeroVoces diverse succesvolle concerten waaronder "Passion!", Cinemagic en Jesus Christ Superstar.

 

In 2022 was Sento Sinfonietta wederom te horen tijdens de Passion concerten die op 13, 14 en 15 april werden gegeven in de schouwburg van Cuijk. 

In 2023 was het voltallige orkest te horen tijdens Cinemagic.