2019 Cinemagic 1
Voorstellingen

Een overzicht van toekomstige en afgelopen voorstellingen.

Te verwachte voorstellingen
Logo titanic

TITANIC
dé Broadway hit musical

Na het enorme succes van Jesus Christ Superstar brengt stichting SentoVero in oktober 2024 de indrukwekkende musical TITANIC naar schouwburg Cuijk.
In 1980 schreef Maury Weston de muziek voor deze musical (niet te verwarren met de filmmuziek van veel later) en inmiddels heeft Titanic wereldwijd al veel succes gehad. We zijn dan ook trots en blij de rechten voor uitvoering te hebben gekregen. 
Top solisten, een groots koor, symfonieorkest en dansgroep Terza staan garant voor een adembenemende uitvoering van deze musical.
Meeslepende muziek, humor en drama, prachtige kostuums en decor, kortom: een voorstelling die u niet mag missen.
Dirigent: Roel Verheggen
Regie: Gertie Mooren-van den Heuvel

HET VERHAAL
(De personages van de musical zijn gebaseerd op daadwerkelijke passagiers en bemanningsleden van de Titanic. Het verhaal wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren).
Het enorme legendarische cruiseschip de Titanic, verliet op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden.
IIn het begin van de twintigste eeuw speelde een enorm klassenverschil. De rijke passagiers bevonden zich in luxueuze salons terwijl de middenstanders en de arbeiders letterlijk in de onderste laag van het schip werkten en woonden. Tijdens zijn ‘Maiden trip’ (eerste reis) kwam de Titanic in aanraking met een ijs-rots.
In de chaos die ontstond, duurde het 40 minuten totdat de eerste reddingsloep in het ijskoude water gelaten werd. Er waren maar twintig reddingsboten; veel te weinig voor het aantal passagiers. De 1e klas passagiers, veelal miljonairs, vonden dat zij het meeste recht hadden op een reddingsloep. Door de chaos werden evenmin alle reddingsboten optimaal benut.
Het ‘onzinkbaar’ beschouwde schip zonk in minder dan drie uur. Van de totaal 2228 opvarenden kwamen 1523 mensen om het leven.
Data:
Zaterdag 12 oktober 20.00U
Zondag 13 oktober 14.00u
Zondag 13 oktober 19.00u
Toegangskaarten à € 29,50 via: www.schouwburgcuijk.nl
(kaartverkoop start per 1-6-2024) 

 

Een terugblik

2024 IMG A Mothers Passion 2024


A MOTHER'S PASSION 2024

In een magisch verlichte kerk  presenteerde SentoVero op (Witte) donderdag 28 maart en (Goede) vrijdag 29 maart 2024: 'A mother's Passion.
Een bijzonder concert waarin het gehele Stabat Mater van Karl Jenkins centraal stond.
Solisten 
Arabische sopraan Baidar Al Basri
mezzo sopraan Antoinette Stevens (Beers NB)
de Irakese topmusicus Sattar Alsaadi, die de darbucca (vaastrom), ney (rietfluit) en riq (Arabische tamboerijn) speelde. 
Naast de drie solisten werd ‘A Mother’s Passion’ uitgevoerd door het projectkoor en-orkest van SentoVero; in totaal ruim 125 musici. Speelgroep Internos uit Wilbertoord zorgde voor spel. Verteller was Anneke Derks van de Ven.
Het geheel stond onder leiding van Roel Verheggen.

2023 Cinemagic

CINEMAGIC 2023

Onder leiding van dirigent Roel Verheggen lieten het koor- en symfonieorkest van SentoVero (+ 125 personen) het publiek genieten van pareltjes uit de filmmuziek.
o.a. uit Star Wars, Les Misérables, de wereldberoemde sprookjes van Alladin of Belle en het beest en Mary Poppins. Solisten waren:
Anneke Miggiels,
Caroline Ermers,
Marlies Driessen en
Niels Franssen.
De fantastische dansgroep Terza zorgde voor een revue-achtige sfeer.

JESUS CHRIST SUPERSTAR 2022 

Op 15 en 16 oktober 2022 bracht SentoVero Jesus Christ Superstar op de planken. Zo’n 100 musici zorgen voor een onvergetelijke vertolking van dit meeslepend muzikaal schouwspel.
De cast bestond o.a. uit
Roy Verbeek als Jezus
Lennart Huijs als Judas
Roel Verheggen als Pilatus
Anneke Miggiels als Maria Magdalena
Niels Franssen als Herodus
Gijs Meijer als Annas
Nick Zwart als Caiaphas

Het projectkoor- en orkest van SentoVero en dansgroep Terza maakten het geheel compleet.
Muzikale leiding: Geert Mooren
Regie: Gertie Mooren-van den Heuvel.

Voor website nr. 5
Voor website nr. 6

"PASSION!" 2022

De derde editie van "Passion!" vond plaats op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 april in de schouwburg van Cuijk. Het lijdensverhaal; verteld door Anneke Derks van de Ven en toepasselijke  musical- en popsongs werden afgewisseld met klassieke stukken.
Deelnemers o.a. Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen, Roy Verbeek, Diede van den Heuvel, Marita Bos en natuurlijk het projectkoor- en projectorkest SentoVero.

Voor website nr. 8

"PASSION!" 2016 en 2017

Stichting SentoVero heeft in 2016 en 2017 twee maal "Passion!"op de planken gebracht.
Een indrukwekkend passie-concert waarin klassiek en pop werden verenigd. Het passieverhaal omlijst met muziek van Bach tot Blof. "Passion!" vond plaats in de Petrusbasiliek te Boxmeer. 
Aan de concerten namen deel:
orkest SentoVero
projectkoor SentoVero
vocal group Angels Rule
zangers Roy Verbeek en Bob Coenen
saxofonist Nord Strik
gitarist Maarten Jung
vertellers Piet Cremers en Maarten van den Hoven.

In totaal maakten ruim 130 musici  "Passion!" tot een waar spektakel. Output Audio zette het interieur van de basiliek in sprookjesachtig licht. Qua muziek kon het publiek genieten van o.a. Hallelujah uit The Messiah van Georg Friedrich Händel, delen uit Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart en Karl Jenkins, Ruht wohl uit de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Daarnaast ook titels als Mag ik dan bij jou, Open je ogen, Omarm en Wit licht.

2019 Cinemagic

CINEMAGIC 2019

In het weekend van 16 en 17 maart werden maar liefst 4 uitverkochte concerten gegeven door projectkoor- en orkest SentoVero en vocal group Angels Rule. De mooiste film- en musicalmuziek kwam voorbij: van Les Miserables tot Harry Potter. De concerten waren een groot succes.

2018 Carmina Burana

CHORAL HIGHLIGHTS 2019

Na het succes van Choral Highlights in 2018 was dit de tweede editie met de mooiste koorwerken aller tijden. En dat was niet niks: de Missa Criolla van Ramirez stond geprogrammeerd, inclusief begeleiding door het Argentijnse ensemble van Daniel Fanego met originele instrumenten en solist Maarten Stevens die de tenorpartij zong. 

Maar daarnaast ook o.a. Ave Maria (Caccini), Locus Iste (Bruckner), The lake Isle (Ola Gjeilo), Adiemus (Jenkins) en Panis Angelicus (Franck). 

Ruim 500 mensen genoten van een afwisselend en kwalitatief hoogstaand concert in de kerken van Oploo en Overloon.

Voor website nr. 7

CARMINA BURANA 2018

Liefde voor muziek en musiceren op hoog niveau zo vonden Harmonie Semper Unitas Sambeek en het projectkoor van stichting SentoVero elkaar. Projectkoor SentoVero bestond uit 95 ervaren, merendeels geschoolde amateurzangers. Het koor werd ingestudeerd door dirigent Roel Verheggen. In deze samenwerking bundelden Harmonie Semper Unitas en projectkoor SentoVero hun krachten voor twee uitvoeringen van de wereldberoemde Carmina Burana van Carl Orff. Drie professionele vocale solisten; een totaal van zo’n 185 vulden het podium van de schouwburg in Cuijk voor deze uitvoering. Het geheel stond onder leiding van dirigent Geert Mooren.