Viool klassiek
Over stichting SentoVero

De stichting SentoVero is in het najaar van 2015 opgericht op initiatief van dirigent Roel Verheggen en enkele musici van het orkest Jenkins Sinfonietta.

Doelen van de stichting zijn:

  • Het jaarlijks organiseren van minimaal 1 muzikaal project, waarbij het symfonieorkest SentoVero en/of het projectkoor SentoVero kan worden ingezet.
  • Zoeken naar concertvormen waarbij zowel de musici als het publiek kunnen genieten van toegankelijke muziek in een bijzonder en eventueel theatraal jasje.
  • Musici, daaronder instrumentalisten en vocalisten, de mogelijkheid bieden te spelen in het project orkest of te zingen in het projectjoor van SentoVero. Deze musici zijn amateurs, semiprofs en professionals en voornamelijk afkomstig uit de regio Noord-Limburg, Nordrhein-Westfalen en Oost-Brabant. Per project kunnen musici zich aanmelden om mee te doen.
  • Het regelen van alle zaken rondom projectorkest als begeleidingsorkest of projectkoor als koor, wanneer orkest en/of koor door een externe partij wordt ingehuurd.

Bestuur

Joke Derks van de Ven

Voorzitter

Marian Eerden

Secretaris

Henny van Doorne

Penningmeester

Bestuurslid

Loek Thijssen

Bestuurslid

Wij zouden graag 1 of 2 nieuwe bestuursleden verwelkomen . Interesse? Laat het ons weten!

Sentovero roel 2

Artistiek leider

Artistiek leider van stichting SentoVero is Roel Verheggen.

Roel Verheggen werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Na het behalen van zijn VWO-diploma, volgde hij de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna ging Roel fluit studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Deze studie sloot hij in 1998 cum laude af. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.

Van 1996 tot 2001 was Roel vaste remplaçant in het Brabants Orkest. 

Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Simone Kleinsma en Stanley Burleson. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

De laatste jaren is Roel een veelgevraagd regisseur, solist en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio. Als dirigent was hij verbonden aan Gemengde Zangvereniging Arcen, theaterkoor Easy&Free Lierop, fanfare St. Cecilia Maashees en Gemengde Zangvereniging Con Amore Someren-Eind. Hij schreef scripts voor en regisseerde o.a. zang- en theaterkoor Oker Overloon, vocal group Transparant Venray en theaterkoor Easy and Free Lierop. 

Roel Verheggen is momenteel vooral projectmatig werkzaam als musicus, dirigent, regisseur en scriptschrijver. Hij is oprichter en dirigent van het symfonieorkest Sento Sinfonietta. Hij zingt in de succesvolle vocal group Angels Rule. Hij geeft workshops podiumpresentatie en interpretatie bij koren en coacht koordirigenten. Als eerste fluitist speelt hij in orkest Quintessence.

Daarnaast is hij pubercoach en schrijft kinderboeken.